home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Geschiedenis
  Onze kamers
  Reserveren
  Holten en omgeving
  Actief / sportief
  Lekker eten
  Contact en route
  
 
Geschiedenis van de Bed & Breakfast

Het Erf
Het erf waarop de Bed & Breakfast zich bevindt stond vroeger bekend onder de naam Nijhof, later Ebbekes, ontleend aan Egbert Nijhof. Hij stichtte het erf tussen 1779 en 1795. De oude boerderij naast de Bed & Breakfast kent de naam Evertjes (of Eertjes). Deze naam dateert uit 1811 en is ontleend aan de bewoner Evert Abrahams Paalman of Paalberends. De familie Krieger bewoonde vanaf 1878 deze boerderij een volle eeuw.

De familie Jol
In 1979 kochten en verbouwden Karel en Wenda Jol het pand. Op de oude schuur naast de boerderij rustte bouwbestemming voor een woonhuis. In 2004 kwam het verzoek van de oudste zoon of hij gebruik mocht maken van deze bestemming. 

Bouw van de woning
Naar een ontwerp van architekt Bernd Pfeffer uit Holten, werd in november 2005 begonnen met de bouw van de nieuwe woning. Een zachte winter en een droog voorjaar zorgden voor een tijdige oplevering op 19 juli 2006. Er moest nog wel veel werk worden verzet door de toekomstige bewoners. De woning is in eigen beheer afgebouwd. Het eindresultaat mag er zijn; een prachtig huis, geheel in de stijl van de landelijke omgeving, met alle luxe en comfort die je van een moderne woning mag verwachten. 

De Bed & Breakfast
Sinds enige tijd is in deze woning Bed & Breakfast Aan het Pieterpad gevestigd. De eigenaren zijn Eric en Nathalie.

Geschiedenis van Holten
Informatie over de geschiedenis van Holten vindt u hier.« terug
 
website door SiteWork