home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Geschiedenis
  Onze kamers
  Reserveren
  Holten en omgeving
  Actief / sportief
  Lekker eten
  Contact en route
  
 
Holten en omgeving

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
Het park ligt op de gelijknamige stuwwal uit de op één na laatste ijstijd, het Saalien. U treft overal sporen van deze ijstijd aan. Op De Sallandse Heuvelrug bevindt zich de laatste inheemse populatie Korhoenders in Nederland. Het leefgebied van deze soort wordt zo geschikt mogelijk gemaakt. Met name de Holterberg is een aaneenschakeling van prachtige bossen, heidelandschappen en vergezichten. Een must voor iedereen die Holten meer dan een nacht bezoekt. Klik hier voor meer Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. En wil je graag weten wat er allemaal te doen en te eten is? Kijk dan hier.


Canadese begraafplaats

Op de Canadese begraafplaats, net buiten Holten, liggen 1.355 Canadese soldaten begraven. Deze begraafplaats bevat graven van Canadese soldaten die sneuvelden in de laatste dagen van de tweede wereldoorlog in noord Nederland en Duitsland. Ook liggen er 36 Britse, 2 Australische en 1 Belgische soldaat begraven. Nog elk jaar wordt op 4 mei en op kerstavond stilgestaan bij de gevallen soldaten. Klik hier voor meer Canadese begraafplaats.

Natuurdiorama Holterberg

Het meest beroemde museum van Holten. Natuurdiorama Holterberg heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland en laat meer dan 500 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland tot de enige aap in Europa. Natuurdiorama Holterberg heeft 11 levensgrote diorama’s waar veel van de dieren in staan. Deze diorama’s zijn uniek in Nederland. Klik hier voor meer Natuurdiorama Holterberg.

Voor de kids
Een dagje uit met de kids? Neem een kijkje op onze kinderpretpagina. Hier vindt u de nodige pretparadijzen in de omgeving van Holten. Voor elke leeftijd wat wils!

Ontdek de Regge met een fluisterboot

Ervaar de prachtige Reggestreek en maak een vaartocht met een fluisterbootje. u kabbelt op uw eigen houtje met 4 t/m 10 km/uur over de Regge en ontdekt ondertussen de bijzondere en rustige omgeving. De bootjes zijn stuurwiel gedreven en daardoor eenvoudig te besturen.  U kunt zelf (zonder vaarbewijs) met vrienden, familie of uw gezin op pad. De bootjes kunt u per uur reserveren.

Er zijn diverse  arrangementen samengesteld. Zo kunt u tijdens de tocht een bezoek brengen aan een biologische boerderij of u maakt op een bijzondere manier kennis met wijn uit de streek bij een wijngaard. De fluisterbootjes zijn voorzien van elektromotoren en zijn hierdoor "fluisterstil" en zeer milieuvriendelijk.

Meer informatie over de fluisterbootjes vindt u hier.« terug
 
website door SiteWork